Шевченко сьогодні / Новини


05.11.2013 р. Хто кращий знавець творчості Кобзаря дізнавалися у ЛНУ

Сьогодні на факультеті української філології та соціальних комунікацій Луганського національного університету імені Тараса Шевченка пройшов І тур Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

От уже четвертий рік поспіль молодих українознавців-філологів збирає любов та пошана до творчості відомого митця – поета й художника Тараса Шевченка. Студенти беруть активну участь у мовно-літературному конкурсі, що проводиться у рамках відзначення 200-річчя від дня народження Кобзаря.

«Метою конкурсу є сприяння виховання в молодого покоління поваги до мови і традцій свого народу, вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка, – розповідає завідуюча кафедрою української літератури та методики її викладання, голова журі конкурсу Віра Фоменко.

Оцінювати студентські конкурсні роботи буде журі, до складу якого увійшли провідні вчені-мовознавці, відомі педагоги: декан факультету, професор Тетяна Пінчук; завідуюча кафедрою української мови, професор Олена Горошкіна; завідуюча кафедрою журналістики, доцент Наталія Федотова; доценти – Ірина Бойцун, Оксана Клєщова, Олена Кравченко та Юлія Абрамян.

«Конкурсні роботи мають творчий характер, – говорить один з організаторів конкурсу, член журі Ірина Бойцун, – передбачають теми, пов'язані з духовними цінностями українців, презентованими у творах Тараса Шевченка. Переможці І туру візьмуть участь в обласному та фінальному етапах конкурсу».

Нагадаємо, що переможцями минулих років були Юлія Яценко, Світлана Герасименко, Ганна Саган, Альона Манько та Вікторія Онопрієнко.

 

Підготувала Анна Зверева
Фото автора