Шевченко сьогодні / Новини


06.03.2019 р. Шевченкове слово

В ЛНУ імені Тараса Шевченка розпочався Шевченківський тиждень.

Знову березень… І знову линуть до нас думи геніального українського поета Тараса Шевченка. Традиційно у цей весняний час студентська молодь і викладачі університету звертаються до постаті Великого Кобзаря, який у своїй величі був, є і залишається невичерпним для людського подиву й осягнення.

На відзначення 205-ї річниці видатного сина українського народу і 80-річчя присвоєння імені Тараса Шевченка нашому університету в Луганському національному розпочали програму заходів традиційного Шевченківського тижня.

 

 

4 березня студенти 1 курсу факультету української філології та соціальних комунікацій презентували мовно-літературну композицію «Шевченкове слово». Ідейним натхненником свята стала доцент кафедри української філології та загального мовознавства Надія Безгодова.

Першокурсники читали поезії Шевченка і про Шевченка, акцентували увагу на актуальних влучних, глибинних настановах-заповітах. Під час заходу звучали пісні на слова Кобзаря, а також авторські вірші викладача, навіяні творчістю митця.

 

 

Тарас Шевченко – це слава і гордість українського народу. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею. Він росте і й розвивається в часі, в історії.

І сьогодні ми, шевченківці, на вічному шляху до Шевченка і до осягнення його творчості.

 

 

 

 

Сергій Теряєв,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка,
за інформацією ФУФСК