Шевченко сьогодні / Новини


10.03.2015 р. 201-річницю із дня народження Тараса Шевченка
ЛНУ зустрів в евакуації – у Старобільську

 

Не зважаючи на всі труднощі, в яких знаходиться виш та весь його колектив, цього року професорсько-викладацький склад та студентство були як ніколи об'єднані любов'ю до Батьківщини й переповнені патріотичними почуттями, тому всі знайшли можливість віддати данину українському генію, ім'я якого носить університет.

9 березня тихе місто Старобільськ, не зважаючи на вихідний день, було досить людним, адже у центрі містечка відбулася численна хода до монумента Тараса Шевченка, до якого було покладено багато квітів. Це – традиційний для ЛНУ захід.

 

Сьогодні, у важкі для України часи, творчість Великого Кобзаря, як ніколи актуальна для співвітчизників, зокрема студентів і викладачів університету, на долю яких випали певні випробування. Саме тому у день народження Тараса Шевченка кожен перейнявся духом його поезії, почуттям власної гідності та нестримним бажанням відстояти свою країну й рідну Альма-матер.

 

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка по праву носить ім'я Великого українського Кобзаря – його згуртований колектив навіть у скрутні часи не відчаюється і продовжує працювати на благо майбутнього найстарішого вишу Донбасу.