Шевченко сьогодні / Новини


09.03.2016 р. Ушанування пам'яті Великого Кобзаря

 

З нагоди 202-ї річниці від дня народження українського поета і художника Тараса Шевченка 9 березня по всій Україні проходять урочистості.

Урочистий захід та покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку відбулися сьогодні на міській площі Старобільська. У цих заходах взяли участь активісти, громадські діячі, військові батальйону «Айдар» та представники державної влади Старобільщини.

 

Не залишився осторонь і Луганський національний університет, який вже багато років гідно носить ім'я національного генія. Студентство та професорсько-викладацький склад вишу вшанували пам'ять Тараса Шевченка урочистою ходою та покладанням квітів до пам'ятника геніальному письменнику, філософу та художнику.

 

Продовженням урочистостей стали Шевченківські читання, під час яких колектив університету із святом привітав ректор ЛНУ Сергій Вікторович Савченко. Ректор відзначив, що життєвий шлях та творчість Великого Кобзаря є певним дороговказом на шляху університету до виконання головної місії – вихованню високоосвічених патріотів нашої країни.

На Шевченківських читаннях було почуто багато визначних творів поета, але найбільше всіх зворушив вірш «Мені однаково, чи буду», який прочитала студентка Інституту педагогіки і психології.

 

Україна – це Шевченко. Шевченко – це Україна. У нього ми маємо вчитися найсвятішої любові – любові до своєї матері – України.