Шевченко сьогодні / Новини


10.03.2017 р. Слово єднає

 

9 березня студенти та викладачі університету взяли участь в урочистостях до дня народження Тараса Шевченка в Станиці Луганській.

Протягом місяця тривав флешмоб „Шануймо рідну мову”, оголошений школярами Станично-Луганського району. Його підтримали жителі 27 міст і понад 100 сіл України, а також українці, які мешкають за кордоном. У флешмобі взяли участь Міністр культури України Євген Онищук, голова наглядової ради ЛНУ імені Тараса Шевченка Віталій Курило, український поет і видавець, лауреат Шевченківської премії Іван Малкович, письменник Сергій Жадан, журналіст і публіцист Вахтанг Кіпіані, народна артистка України Світлана Мирвода, військові та волонтери, вчені, держслужбовці, освітяни, студенти, учні, дошкільнята та їхні батьки.

 

 

Активно долучилися до флешмобу й студенти та викладачі університету, які не лише записали відеороліки, але й узяли участь у гала-концерті, що проходив у Станиці Луганській.

Під час виступу ми відчули неймовірну підтримку залу. Найвищою нагородою стали слова одного з організаторів заходу: „Цей флешмоб подарував нам віру в майбутнє”.