Шевченко сьогодні / Новини


12.03.2020 р. Конкурс тематичних фотографій

 

У ЛНУ імені Тараса Шевченка відбувся конкурс тематичних фотографій „Нічого кращого немає, Як тая мати молодая З своїм дитяточком малим”

У межах Шевченківського тижня підбито підсумки конкурсу тематичних фотографій  „ Нічого кращого немає, Як тая мати молодая З своїм дитяточком малим ” , який було проведено до 20 6 -ї річниці від дня народження Великого Кобзаря.

У конкурсі взяли участь 15  викладачів і студентів навчально-наукового інституту культури та мистецтв, Коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка, Старобільського гуманітарно-педагогічного коледжу, Лисичанського педагогічного коледжу.

І місце в конкурсі розділіли викладачка навчально-наукового інституту культури та мистецтв Альона Терещенко і студентка ІV курсу навчально-наукового інституту культури та мистецтв Зінаїда Хоружина.

Альона Терещенко подала фотороботу під назвою „Погляд у майбутнє”, пояснюючи появу фото такою історією: „Ця світлина з'явилась влітку на галявині, де раніше майже все своє дитинство гралася компанія дівчат. І от через 10 років тут бігають вже їхні діти. Ця дівчинка мріяла про велике щастя. І ось воно – у її руках. Її майбутнє!”

 

Зінаїда Хоружина до участі в конкурсі подала світлину під назвою „Мама – це синонім слова любов”, в основі якої мить життєвої історії найкращої подруги і її маленької донечки. Авторка зізналася: „Скільки років я її знаю, вона ніколи не була такою щасливою, як зараз. Правильно говорять, що материнство дарує крила, дає жінці сили та натхнення. Одного разу ми прогулювались разом біля річки, розмовляли, фотографували природу. Саме так виникло це фото. Я просто вловила той момент, коли мати з дитиною стали одним цілим, чимось більшим, ніж цей світ, більшим, аніж любов”.

 

ІІ місце посіли студент І курсу Коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка Владислав Сіренко із серією ліричних фото „З тобою, моє сонечко, пізнаємо весь світ” і студентка ІІІ курсу ВП „Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка” Діана Cмирнова із роботою „Квіти мого життя”. Владислав зізнався: „На світлинах я найщасливіший хлопчик, бо поруч моя Мама”. Діана теж поділилася історією появи фото: „У травні розцвіли неймовірно красиві яблуні. Їх тендітні рожеві квітки були схожі на моїх дівчат: маму та маленьку сестру. Вони, схожі мов дві краплі води, стояли біля квіточок та милувалися їх красою. Так з'явилася ця фотокартка, яка зберегла в собі ніжний й теплий образ”.

 

На ІІІ місці – роботи студентки студентки ІV курсу навчально-наукового інституту культури та мистецтв Вікторії Атаманичевої , магістранта І курсу навчально-наукового інституту культури та мистецтв Артура Шибалова, студентки ІІІ курсу ВП „Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка” Яни Пономаренко .

Вікторія розповіла, що на фото вона зі своєю хрещеною донькою: „Моє життєве завдання – стати особистим прикладом, виховувати в дитині чесність та любов до нашої Батьківщини, адже саме від маленьких діточок залежить майбутнє нашої держави”. Артур власну роботу „Народження сім'ї” супроводив авторським віршем своєї матері. Яна історію появи фото „Перша зустріч з весною” пояснила так: „У перший місяць весни все ставало навкруги зеленим і неймовірно красивим. І цей пейзаж зачаровував своєю красою. Моя матуся вирішила зберегти фото з моїм маленьким братиком на фоні весняної природи”.

 

Слід відзначити особливо активну участь у конкурсі фотографій студентів Лисичанського педагогічного коледжу.

Дякуємо учасникам конкурсу! Вітаємо переможців! Чекаємо на нові творчі роботи!

 

За інформацією ФУФСК