Шевченко сьогодні / Новини


30.03.2014 р. Завершився творчий конкурс «Іду з дитинства до Тараса»

30 березня завершився традиційний обласний дитячо-юнацький творчий конкурс «Іду з дитинства до Тараса», присвячений  200-річчю від дня народження Великого Кобзаря. Організатори конкурсу  – Луганське обласне об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка та Департамент освіти і науки Луганської  обласної  держадміністрації.

У приміщенні Українсько-канадського центру «Відродження» (при Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка) зібралося більше 150 учасників творчих змагань та їх керівників. Це вокалісти і співочі об’єднання (хорові колективи, вокальні ансамблі, дуети), читці Шевченкової поезії і прози – школярі різних вікових категорій  від 8 до 18 років та учні професійних ліцеїв, училищ. Тут звучало палке Тарасове слово, інтерпретоване в монологах і драматичних формах, покладене на музику не лише відомими композиторами, а й юними аматорами.

А протягом останнього березневого тижня тут же, в Українсько-канадському центрі «Відродження», проходив перегляд більше 150 робіт учасників конкурсу в номінаціях «Художня творчість» та «Декоративно-ужиткове мистецтво». Цікаві оригінальні малюнки – ілюстрації до поетичних творів Тараса Шевченка, виконані аквареллю, олівцем, олією, виліплені з використанням пластиліну, солоного тіста, зроблені в техніці орігамі, квілінгу, бісероплетіння , вишивання тощо. Тематиці й творчості дітей, юнацтва та їх керівників немає меж. Тож при підбитті підсумків конкурсу  в усіх номінаціях враховувалося і це, і активність , і рівень майстерності  відповідно віковим особливостям.

Серед учасників конкурсу 60 стали призерами, а ще більше – його дипломантами: вони отримали в нагороду Грамоти, Дипломи, подарункові бібліотечки з книгами – «Кобзар» Т.Шевченка, Словники української мови, книги про відомих художників, українських письменників тощо. Майже всі міста, райони нашої області були представлені на конкурсі «Іду з дитинства до Тараса» – ось таким популярним став Шевченківський турнір серед юних луганців, який проводився цього року в дванадцятий раз.