Шевченко сьогодні / Новини


20.02.2014 р. Студенти читали вірші Кобзаря та співали українські пісні туркменською мовою

Триває низка заходів, які проходять у межах святкування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. На днях у Луганському національному відбувся конкурс на краще читання віршів Тараса Григоровича.           

    

 

Особливою популярністю серед читців була поема «Кавказ» та вірш «Думи мої». Також конкурсанти читали поеми «Петрусь», «Княжна», «Причинна», «Лілея», «Русалка» та багато інших творів митця слова.

«Приємно, що участь у нашому конкурсі взяли студенти з різних факультетів та інститутів ЛНУ. Поряд з українською молоддю за звання кращого читця змагалися й іноземні студенти. Із Туркменістану та Китаю. До речі, ураховуючи, що мова для них нова, вірші читали дуже гарно», – розповідають організатори конкурсу.

Так, пісню про рушник туркменською мовою виконав Мансур Сабіров, який і вразив журі своїм чарівним співом. А от мистецьке володіння українським словом продемонстрували інші туркменські студенти – Овадан Шасеїдова та Зілола Алладусова.                 

Призові місця на ряду із студентами факультету української філології та соціальних комунікацій, Інституту культури і мистецтв, Інституту математики, фізики та інформатики, отримали й інші, у тому числі іноземні.

Кращими читцями визнано Карину Джамалян (ІКМ) та Юлію Дудукалову (ФУФСК). Срібні місця між собою поділили: Богда Тунік (ФІМ), Ірина Пономаренко (ІІМВСПН), Ілля Малахов (ІКМ), Єлизавета Кузьменко (ІМФІ).

 

 

Оцінювали конкурс члени журі з представників кафедр факультету української філології та соціальних комунікацій. Серед них: декан факультету, професор кафедри теорії літератури та компаративістики Тетяна Пінчук; доцент кафедри української мови Алла Нікітіна; завідувач кафедри української філології та загального мовознавства, професор Катерина Глуховцева; доценти кафедри УФЗМ Надія Безгодова та Юлія Абрамян.

 

         

 

Анна Зверева
Фото автора