Шевченко сьогодні / Новини


23.10.2017 р. Подарунок від випускника

 

Випускник ЛНУподарував своїй альма-матер погруддя Тараса Шевченка.

Роман Савченко, закінчив навчально-науковий інститут культури та мистецтв у 2016 році та отримавспеціальність «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація». Зараз активно займатися творчістю.

На сьогоднішній день налічується 1384 пам'ятники Тарасу Шевченку у світі: 1256 в Україні та 128 за кордоном – у 35-ти державах.В Україні перший пам'ятник Шевченку (його погруддя) було встановлено у Харкові у садибі Алчевських у 1881 році. Така кількість скульптур є свіченням міжнародного визнання мистецького таланту Великого Кобзаря, який є символом українського народу, його духовної сили духу та наснаги. А для нас це щейславетная людина, ім`я якої носить наш університет. Ми− горді називатися «шевченківцями»!

У непростий для нашого евакуйованого ВНЗ час, РоманСавченко вирішив підтримати рідну альма-матер та власноруч виготовити для неї погруддя Тараса Шевченка. Роман присвятив майже 2 місяці свого часу на виготовлення погруддя. Також на бюст пішло 15 кг глини та гіпсу. Результат вийшов неперевершений. Скульптура Шевченка вийшла вдалою та органічною.

 

 

Було вирішено поставити її на почесному місці у холі навчального корпусу, за для то, щоб її красою могли насолодитися усі охочі.Викладачі, студенти та співробітникиЛуганського національного університету імені Тараса  Шевченка висловлюють Роману Савченку свою глибоку подяку та успіху, самореалізації та визнання творчості.

 

Марина Чумакова
Прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка