Шевченко сьогодні / Новини


08.01.2014 р. Луганська Шевченкіана завершена

У Луганському Українсько-канадському центрі «Відродження» останньої грудневої суботи 2013 року відбулося урочисте закриття виставки «Луганська Шевченкіана», що проходила в рамках заходів до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Упродовж трьох місяців студентська молодь, школярі, громадськість міста знайомилися з експонатами луганського колекціонера Вадима Кирєєва та цікавою експозицією «Дорога до Тараса» із краєзнавчого музею ЗОШ №3 (м. Ровеньки).      

 

         

На думку організаторів, виставка матиме своє продовження і в ювілейному 2014 році, оголошеному роком Тараса Шевченка. Експозиція привабила увагу багатьох луганчан різного віку своєю оригінальністю та унікальністю, адже в Луганську ще не було збирача Шевченкіани, який би представив її в такій різноплановості («Кобзарі», багатотомні видання творів митця, тематична філателія, нумізматика, фалеристика, твори декоративно-ужиткового мистецтва тощо). Та й ще ровеньківські краєзнавці запропонували ознайомитися із речами, подарованими їм спадкоємцями Тараса Шевченка із села Шевченкове (колишні Моринці), що на Черкащині. А ще цікавими для огляду були вимпел, надісланий дирекцією місцевого Музейного комплексу «Батьківщина Тараса Шевченка», філотаймія, філофонія.

 

 

Виставка мала особливий успіх у студентства та викладацького складу Шевченківського вишу. Тож адміністрація Луганського національного університету оголосила подяки луганському громадському діячеві Вадиму Кирєєву та директорові ЗОШ № 3 (м. Ровеньки) Г. Месропян за визначну патріотичну роботу до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. А керівник краєзнавчого гуртка цієї ж школи Т. Третякова нагороджена Почесною грамотою Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.                

 

Матеріал надано
громадським Шевченківським комітетом
при Українсько-канадському центрі
«Відродження» ЛНУ
імені Тараса Шевченка