Шевченко сьогодні / Новини


09.03.2021 р. Вшанування пам'яті Великого Кобзаря

 

Сьогодні, 9 березня 2021 року, відзначаємо 207 річницю із дня народження генія українського народу – Тараса Шевченка. Його пророче слово знаменує вільний дух та свободу всієї української нації. Воно пробуджує любов до своєї Батьківщини, закликає сильних на подвиги та вселяє надію й віру в слабких.

Наш заклад вищої освіти вже більше 80-ти років несе горде ім'я цього Великого українця, тому почесним нашим обов'язком є вшанування пам'яті Тараса Шевченка.

Уранці колектив ЛНУ імені Тараса Шевченка вшанував пам'ять Великого Кобзаря біля пам'ятника на Центральній площі міста. Студенти урочисто декламували вірші народного Поета. Ведучі заходу відзначили: ,,Шевченко – невичерпний і нескінченний. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з її буттям продовжується з нею, вбираючи в себе нові дні й новий досвід народу, відгукуючись на нові болі й думи, стаючи до нових скрижалів доліˮ. Знаковим є й те, що на площі міста пролунав гімн нашого університету.

На знак подяки за неоціненні духовні надбання – твори і світлу добру пам'ять про себе, шевченківці разом із місцевими мешканцями поклали квіти до пам'ятника. Таким чином вони висловили свою шану Великому Кобзареві.

 

Продовженням урочистостей стала виставка наукових досягнень факультету української філології та соціальних комунікацій у бібліотеці нашого університету. Відкрила її декан факультету української філології та соціальних комунікацій Тетяна Пінчук, яка розповіла про історію факультету, його діяльність, професорсько-викладацький склад та досягнення студентів.

 


Факультет щорічно організовує всеукраїнські науково-практичні конференції, опікується виходом збірників наукових праць та ініціює проведення літературно-мистецьких інтерактивних проєктів.

Гордістю структурного підрозділу є високі досягнення студентів у міжнародних, всеукраїнських, регіональних конкурсах, отримання почесного звання ,,Кращий студент університетуˮ та призначення іменних стипендій Президента України, Кабінету Міністрів України, Михайла Грушевського, В'ячеслава Чорновола.

Колектив факультету глибоко шанує пам'ять Тараса Шевченка, примножуючи її в проведенні Шевченківського тижня, проводячи різні конкурси. Так, в урочистій атмосфері були нагороджені переможці трьох конкурсів: конкурсу тематичних фотографій ,,Зацвіла в долині червона калина, ніби засміялась дівчина-дитинаˮ, конкурсу ілюстрацій до творів Кобзаря та конкурсу виразного читання поезій Тараса Шевченка.

 

 

Вікторія Калініна,
Прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка